top of page

Deserturi nutritive: Raffaello reinterpretat, cu iaurt grecesc

Este o rețetă simplă, ce necesită puține ingrediente, o alternativă pentru clasicele bomboane Raffaello din magazin, care au un conținut aproape dublu de zaharuri. Aceste Raffaello reinterpretate pot fi savurate și de pacientul cu diabet. De asemenea, sunt mai hrănitoare și mai sănătoase pentru copii, iar comparativ cu produsul comercial, acestea nu conțin gluten, putând astfel fi folosite și de către cei care urmează un regim medical fără gluten.

Textura bomboanelor este una nici foarte tare, dar nici moale. Gustul este unul aromat, o combinație de cocos, iaurt, miere, fiind moderat de dulci. Sperăm să vă placă!


Ingrediente pentru 22 biluțe:

  • 300g iaurt grecesc

  • 50g miere

  • 120g fulgi de cocos (100g pentru compoziție, 20g pentru decor)

  • 25g migdale crude

  • esență de vanilie

Recomandare dietetică: Persoanele care urmează un regim medical cu aport redus de carbohidrați, sau persoanele care sunt pe un regim hipocaloric și se orientează către rețete cu cât mai puține calorii, dar sățioase și sănătoase, pot înlocui mierea cu un îndulcitor natural. Recomandăm steviol și/sau eritritol. Puteți pune jumătate miere și jumătate îndulcitor (în situația în care nu agreați foarte tare gustul îndulcitorului) sau integral îndulcitor.

Persoanele care au o alimentație vegană și nu consumă miere, o pot înlocui cu sirop de arțar/agave/zahăr brut/melasă (acestea din urmă vor colora însă bomboanele).


Mod de preparare:

Se amestecă iaurtul, fulgii de cocos, mierea, esența de vanilie și se lasă compoziția la hidratat pentru 20 - 30 minute. În acest timp, se pot decoji migdalele (acest pas este opțional). Se opăresc migdalele timp de un minut, apoi se scurg de apă și se decojesc foarte simplu, cât sunt calde. Se ia o migdală între doua degete și se apasă, iar coaja se va desprinde imediat. După ce s-a înmuiat compoziția și s-a format o pastă mai densă, modelăm bomboanele, cu ajutorul unei lingurițe. După ce ați format biluța, se pune o migdală în interior, se reface forma rotundă și se dă prin fulgii de cocos. Bomboanele se păstrează foarte bine la frigider câteva zile și este de preferat ca înainte de-a le servi să le lăsați o oră la frigider pentru a se închega mai bine, dar și pentru intensificarea aromelor.


Recomandare dietetică: O bomboană (varianta cu miere) are 55 kcal, deci chiar dacă acestea reprezintă un desert hrănitor cu ingrediente simple și sănătoase, respectăm porțiile și nu vom mânca toate bomboanele deodată. Porția este de trei bomboane, maximum patru, pentru răsfăț. :)

Valori nutriționale pentru 100g: 254 kcal, 4 g proteine, 16 g lipide, 23 g carbohidrați,

0 mg colesterol, 61mg sodiuDacă aveți nevoie de suport nutrițional medical și regim pentru o anumită boală sau doriți să slăbiți, vă stăm cu drag la dispoziție. In situația în care nu reușiți să vă programați online, vă rugăm să ne scrieți pe WhatsApp și vă contactăm noi în vederea programării.
Referent științific: Loredana Lăpușanschi

bottom of page