Rețeta dietetică: Brioșe aperitiv de albușuri cu ardei copt și spanac
Actualizată în: 8 nov. 2022
Aceste brioșe nu doar încântă privirea și stimulează apetitul, ci și oferă organismului nutrienți importanți, având un conținut considerabil de proteine cu biodisponibilitate ridicată. Sunt zemoase, pufoase, gustoase, foarte nutritive, și bogate în fibre alimentare atât de necesare unui tranzit sănătos. Preparatul poate fi integrat în mai multe regimuri dietetice.
Am structurat foarte simplu rețeta, pentru a vă fi cât mai ușor de parcurs. Se pregătesc ușor și dispar de pe farfurie, una câte una, repede repejor.

Ingrediente (12 brioșe dimensiune medie):
LEGUME:
- 1 ardei copt (sau crud)
- 1 mână de spanac
- 1 ceapă mică
- 2 linguri de capere sau 2 linguri măsline verzi
- 50 g (1/2 de palmă de piept fiert de pui)
OUĂ:
2 ouă întregi + 4 albușuri
BRÂNZETURI
1 cană mozzarella răzuită mare (cu conținut redus de grăsimi)
CONDIMENTE:
-1/4 de linguriță turmeric
- 1/2 linguriță de sare (sau după gust)
- puțin piper
LICHID:
- 5 - 6 linguri lapte de ovăz/soia (neîndulcit) sau lapte clasic
Mod de preparare:
Se pregătesc formele de brioșe, ungându-se cu puțin ulei de măsline.
Legumele se toacă mic de tot și se scurg de lichid (în special ardeiul copt lasă zeamă), apoi li se adaugă jumătate din cantitatea de mozzarella și se amestecă toate împreună.
Separat, se bat (cu furculița sau un tel mic manual) ouăle, condimentele și lichidul.